- Sklep
- Kategorie
- Nawozy
- Stymulatory i preparaty wspomagające
- Probio Ogród Skrzyp 2l
Opis produktu
Stosować zapobiegawczo przeciwko patogenom grzybowym
Skrzyp ekstrakt - wspiera mechanizmy obronne rośliny przed chorobami grzybowymi. Rośliny stają się mocniejsze i mniej podatne na uszkodzenia.
Składniki: Ekstrakt z procesu fermentacji skrzypu polnego z bakteriami bacillus i lactobacillus.
Działanie: Wzmacnia strukturę roślin aktywując naturalne mechanizmy obronne przed grzybami liściowymi np.: zarazą pomidorów i ziemniaków, mączniakiem prawdziwym i rzekomym, szarą pleśnią, alternariozą, kędzierzawością liści brzoskwini, parchem i innymi.
Pomocne mikroorganizmy i bioaktywna formuła krzemionki z fermentacji, wzmacniają powierzchniowe tkanki liści oraz dbają o dobrą biologię gleby.
Rośliny potraktowane preparatem są mniej podatne na infekcje, ponieważ ich potencjalne środowisko rozwoju jest, już zajęte przez dobre mikroorganizmy.
Sposób użycia: Stosować co tydzień lub co dwa tygodnie w zależności od potrzeby. W roztworze wodnym w formie podlewania i oprysku.
Stosowany profilaktycznie daje najlepsze efekty.
Dawkowanie: Przez podlewanie gleby lub oprysk dolistny warzyw (pomidory, ziemniaki, ogórki, papryka, marchew, cebula, por, pietruszka, seler, itd.), drzew owocowych, róż i krzewów.
Uprawy ogrodnicze:
Podlewanie: 50 ml ekstraktu z 10 litrami wody na ok. 10 m2
Rozpylanie bezpośrednio na liście: 100 – 200 ml ekstraktu z 10 litrami wody
Zabiegi najlepiej powtarzać co 7-14 dni
Uwagi: Przed użyciem preparat należy wymieszać. Powstawanie osadu, gazów, białego nalotu jest zjawiskiem naturalnym i nie obniża jakości preparatu. Nie stosować jednocześnie z chemicznymi środkami ochrony roślin.
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym i przyciemnionym miejscu. Po otwarciu najlepiej zużyć w ciągu 2 miesięcy. Unikać przemrożenia.
Środki ostrożności: Preparat używać zgodnie z przeznaczeniem.
W przypadku dostania się do oczu przemyć wodą.
Opinie
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.