Bakto G-STOP Preparat mikrobiologiczny- ekologiczny fungicyd 0,1
Cena za szt.
Opis produktu
BAKTO G-STOP to preparat mikrobiologiczny zawierający w swym składzie dwa gatunki bakterii z rodzaju Bacillus (B. amyloliquefaciens DW1A oraz B. subtilis DW2S). Bakterie te na drodze konkurencji oraz poprzez wydzielanie metabolitów mogą eliminować ze środowiska drobnoustroje choro-botwórcze lub znacząco ograniczać rozwój fitopatogenów takich jak: Alternaria alternata, Fusarium culmorum, Fusarium oxysporum, Fusarium solani, Botrytis cinerea, Phytophthora infestans, Phoma lingam, Sclerotinia sclerotiorum, Colletotrichum coccodes, Alternaria dauci, Botrytis allii, Verticillium sp., Cercospora beticola, Alternaria brassicae, Cercospora apii i Penicillium verrucosum.
Preparat należy stosować przede wszystkim zapobiegawczo w postaci cieczy wprowadzanej doglebowo w otoczeniu bryły korzeniowej lub poprzez oprysk na powierzchnię liści. Opryskiwać w ilości umożliwiającej równomierne pokrycie całej rośliny. Zaleca się wykonanie od 1-3 zabiegów preparatem w okresie wegetacyjnym. Można stosować łącznie z nawozami dolistnymi oraz środkami ochrony roślin, nie stosować z produktami zawierającymi miedź elementarną. Ciecz roboczą należy zużyć w ciągu kilku godzin. Preparatu nie należy stosować jako oprysk na dojrzewające owoce.
Skład Bacillus amyloliquefaciens DW1A w koncentracji ≥ 1 000 000 000 jtk/ml Bacillus subtilis DW2S w koncentracji ≥ 1 000 000 000 jtk/ml
Środki ostrożności: W trakcie stosowania nie jeść i nie pić. Przestrzegać zasad higieny osobistej. Po użyciu preparatu umyć dokładnie części ciała, które miały kontakt ze środkiem. Chronić przed dziećmi. W razie połknięcia skontaktować się z lekarzem.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze 4-22 °C. Unikać bez-pośredniego promieniowania słonecznego. Przecho-wywać w miejscu niedostępnym dla osób postronnych.
Opinie
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.